Serveras fr.o.m 2/9 måndag – fredag från 17.00 & lördag från 12.00

English menu

Förrätter

Kantarelltoast på brioche – 169 kr
syrad lök, västerbottenost & krassemajonnäs

Råraka med löjrom – 189 kr
syrad grädde, citron, lök & torkad gräslök

Gravad Röding – 155 kr
potatiskräm, kavring & citronkräm

Charkbricka – 205 kr
tre olika slags charkuterier samt oliver, ölkorv, ost, saltgurka, aioli & bröd

Råbiff – 165 kr
majsmajonnäs, parmesan, schalottenlök, tempuramajs & chiliolja

Langos med rimmad lax – 159 kr
smetana, forellrom, vattenkrasse & citronette

Varmrätter

Svamprisotto – 195 kr
picklad pumpa, friterad grönkål, parmesan samt torkad gräslök

Askens vegetariska burgare – 179 kr
panerad portabello, västerbottenmajonnäs, picklad tomat,
friterad persilja, mozzarella, aioli & pommes frites

Moules frites – hel 179 kr halv 110 kr
musslor i vitt vin & grädde, serveras med aioli & pommes frites

Panerad spätta med dansk remouladsås – 179 kr
friterad dill, citron & pommes frites

Torskrygg med beurre blanc – 289 kr
grönärtskräm, picklad rotselleri, lotusrot, kastanjer & forellrom

Halstrad fjällröding – 289 kr
sås på havskräfta, blomkålspuré, kronärtskocka & riven kryddost

Askens Burgare – 185 kr
tryffelmajonnäs, karamelliserad lök, picklad tomat,
stekt svamp, mozzarella, bacon, aioli & pommes frites

Grillad fläskkotlett på ben – 179 kr
sotad smörbakad purjolök, picklad cocktailtomat,
jordärtskockschips, potatispuré samt fläskbuljong

Knaperstekt ankbröst – 295 kr
palsternackspuré, friterad grönkål, picklad schalottenlök, sotad purjolök samt plommonsky

Biff Rydberg – 289 kr
tärnad oxfilé, ölkokt lök, potatis, äggula, saltgurka & senapsgrädde

Grillad oxfilé med smörstekt svamp – 335 kr
svartrotschips, krispig persilja, potatis- & jordärtskockspuré samt rödvinsås

Dessert

Höstäpple med rostad mandelglass brynt smör samt mandelsponge – 105 kr

Chokladfondant med hjortronmylta samt hemgjord vaniljglass – 120 kr

Blåbärspaj med hemgjord vaniljglass – 115 kr

Crème brûlée – 95 kr

Tryffel – 39 kr